Followers

Wednesday, June 16, 2010

+Golden Churn+ +Your Best Butter For The Generation+

Salam...
Golden Churn is always number ONE

Menjelmanya Ramadhan, Golden Churn Sentiasa menjadi buruan warga Kuching, mun sik satu Sarawak akan memburu sang Golden Churn ini. Mentega berkualiti tinggi ini adalah berasal dari negara Australia dibungkus dalam pembalut rona kuning keemasan atau dalam tin. Emak cakap "sik mauk ku polah kek mun sekda mentega ya"...Maksudnya emak takkan adun kek selagi takda Golden Churn!!!! Mulanya saya pelik (ini cerita 15 tahun yang lepas) namun, setelah anak tekak sudah pandai mengenal rasa sedap, tawar dan pelbagai rasa,baru lah saya sedar bahawa GC adalah yang terbaik...selaras dengan tagline nya "Your Best Butter for The Generation"...biar pun harnya mahal, namun saya juga tetap memburu mentega ini walaupun harganya "EMAS". 
Saya tahu membeza rasa dan tekstur kek yang menggunakan Golden Churn iaitu permukaanya agak Moist, Cantik, Tidak Kering, kek menjadi padat dan yang penting rasa pada setiap gigitan kek tersebut!!!! Jelas terasa GC di situ!!!
Kek akan menjadi padat apabila menggunakan GC

Permukaan kek yang lembap (moist) menggunakan GC

Bagi penggemar kek lapis sarawak..anda perlu bijak memilih kek agar harga yang anda bayar berpatutan dengan kualiti kek yang anda beli..bak kata pepatah "Alah membeli, menang memakai" dan Celcom juga kata "Berbaloi-Baloi"..GC at FB

No comments: